CIK

Centrum voor Inclusieve Kinderopvang

Erkenning Centrum voor Inclusieve Kinderopvang

Op 7 november 2013 werd Villa Clementina samen met 15 andere projecten in Vlaanderen erkend als Centrum voor Inclusieve Kinderopvang.

Zoveel mogelijk in de samenleving en zo weinig mogelijk uitzonderlijk en afzonderlijk, dat is het uitgangspunt van de nota 'Perspectief 2020', het ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen.

Door het oprichten van Centra voor Inclusieve Kinderopvang wil de minister werk maken van een samenleving waarin alle kinderen een plaats krijgen, te beginnen bij de allerkleinsten: iedereen is welkom in de kinderopvang, dus ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Net als alle kinderen, willen ze spelen met vriendjes en samen nieuwe dingen ontdekken.

Als Centrum voor Inclusieve Kinderopvang kunnen andere initiatieven, erkend door Kind en Gezin, gratis beroep op ons doen om hen te begeleiden in het boeiende proces van inclusieve opvang. Door intervisie, lerende netwerken maar ook naar aanleiding van concrete vragen, samen op zoek te gaan, vergemakkelijken we de integratie van kinderen met extra zorgnoden.