Voorstelling

Mogen we ons even voorstellen

Samen leven en spelen, samen groeien en openbloeien, samen de wereld ontdekken en vooral samen genieten!

Wie zijn we

Villa Clementina is een inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met en zonder beperking in een huiselijke sfeer en een groene omgeving.

Voor wie zijn we er?

We bieden dagelijks opvang aan 25 kinderen van 0 tot 6 jaar waarvan 8 met extra zorgnoden. Ook kinderen met een ernstige meervoudige beperking zijn hee welkom. Heel wat kindjes zijn deeltijds ingeschreven, waardoor we nu 47 kindjes opvangen waarvan 15 met extra ondersteuning.

Wat doen we? 

Samen leven en spelen, samen groeien en openbloeien, samen de wereld ontdekken en vooral samen genieten! Wij willen een veilig nest bieden waar elk kind, ongeacht de zorgnoden, ontwikkelingsproblematiek of andere socio-economische-culturele verschillen, alle kansen krijgen om zich te ontplooien. In onze villa heerst een warme, huiselijke sfeer waar een multidisciplinair professioneel team hand in hand werkt met 30 vrijwilligers. Ook sommigen van onze vrijwilligers hebben extra zorgnoden.

Van bij het begin hebben wij ook geïnvesteerd in een onderwijstraject voor onze kindjes van schoolgaande leeftijd met extra zorgbehoeften. We werken hiervoor samen met Windekind Leuven, een school voor buitengewoon onderwijs en de scholen in de buurt. Voor het schooljaar 2016-2017 krijgen we van het ministerie van onderwijs een experimentele toelage om dit verder uit te werken

Daarnaast bouwen we op het domein aan een inclusief vrijetijdscentrum voor jong en oud, met en zonder beperking. In juni 2013 werd onze kinderboerderij geopend en je kan er ook terecht voor hippotherapie. Deze zomer zijn we gestart met het aanleggen van een belevingstuin. Er worden regelmatig inclusieve knutselworkshops en inclusieve vakantiekampen georganiseerd