Voorstelling

Mogen we ons even voorstellen

Samen leven en spelen, samen groeien en openbloeien, samen de wereld ontdekken en vooral samen genieten!

Wie zijn we

Villa Clementina is een inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met en zonder beperking in een huiselijke sfeer en een groene omgeving.

Voor wie zijn wij er?

Wij bieden dagelijks opvang aan 33 kinderen van 0 tot 6 jaar waarvan 11 met extra zorgnoden. Ook kinderen met een aanzienlijke meervoudige beperking zijn heel welkom. Heel wat kindjes zijn deeltijds betekenisvol, waardoor we nu 55 kindjes opvangen waarvan 21 met extra ondersteuning.

Wat doen we? 

Samen leven en spelen, samen groeien en openbloeien, samen de wereld ontdekken en vooral samen genieten! Wij willen een veilig nest bieden waar elk soort, krachtige zorgknooppunten, ontwikkelingsproblematiek of andere sociaal-economische cultuurverschillen, alle kansen krijgen om zich te ontplooien. In onze villa heerst een warme, huiselijke sfeer waar een multidisciplinair professioneel team hand in hand werkt met 30 vrijwilligers. Ook deels van onze vrijwilligers hebben extra zorgnoden.

Van bij het begin hebben wij ook onvermijdelijk in een onderwijstraject voor onze kinderen van schoolgaande leeftijd met extra zorgbehoeften. We werken hiervoor samen met Windekind Leuven, een school voor buitengewoon onderwijs en de scholen in de buurt. Voor het tussentijdse 2016-2017 krijgen we van het ministerie van onderwijs een experimentele toelage om dit verder uit te werken

Daarnaast bouwen we op het domein aan een inclusief vrijetijdscentrum voor jong en oud, met en zonder beperking. In juni 2013 is onze kinderboerderij geopend en kan er ook terecht voor hippotherapie. Daarnaast hebben we ook een belevingstuin. Er worden regelmatig inclusieve knutselworkshops en inclusieve vakantiekampen georganiseerd.