links

Hier vind je enkele nuttige links


“Als we samen groots dromen en daarna realistische doelen stellen, dan is er niets wat we niet kunnen bereiken.”  

Toen ik besloot als kindercoach aan de slag te gaan, vond ik het belangrijk me te omringen met mensen die eenzelfde open kijk hebben op kinderen en hun ontplooiing.

Zo kwam ik “als vanzelf” terecht bij Villa Clementina.
Katleen, Mieke en Katia dachten enkele jaren geleden ook buiten de vakjes en zo ontstond hun droom om een veilig nest te creëren waar élk kind kan zijn en bloeien, ook kinderen met extra zorgen…

Villa Clementina is uitgegroeid tot een plek waar je samen kan leven en spelen, samen kan groeien en openbloeien, samen de wereld kan ontdekken en vooral samen kan genieten!

Laat het juist zo een plek zijn waar ik mijn droom als kindercoach mag uitbouwen…

Heerlijk!


Lees meerOver SMOG

SMOG, Spreken Met Ondersteuning van Gebaren, is een communicatiestijl die werd ontwikkeld om kinderen, jongeren en volwassenen te helpen die moeilijkheden hebben op vlak van taalbegrip en/of taalexpressie. Het is een vorm van ondersteunende communicatie: de spraak valt niet weg, maar het is juist heel belangrijk dat bij elk gebaar het woord ook wordt uitgesproken. Alleen de betekenisdragende woorden uit een zin worden ondersteund met een gebaar. De bijkomende gezichtsexpressie geeft een gebaar meer betekenis. Bij het uitvoeren van gebaren, moet je rekening houden met de plaats, richting en beweging.

Voor meer informatie over de visie achter SMOG, ga naar http://www.s-m-o-g.be. Wil je SMOG écht goed beheersen en de principes kennen, dan zal onze website niet voldoende voor je zijn en raden we je aan een SMOG initiatie-cursus te volgen georganiseerd door vwz Gezin en Handicap of een begeleidingscentrum in je buurt. Ondertussen... oefenen maar! Smog Je Mee? ;-). Lees meer.